ANPfoto

Uitgelichte foto: Forum Groningen, Nieuwmarkt, Avondopname, April 2023

Een selectie van foto’s van afeye.nl / @photo_phile / Evert-Jan Luchies wordt aangeboden via ANPfoto. (Zoek op “Luchies” voor alle resultaten/opent een nieuw venster).

Foto’s recent gemaakt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Camperplaats Termunterzijl, provincie Groningen, Oktober 2023. Nadat onze eigen camper in de stalling was gebracht heb ik nog even rondgelopen op de dijk bij Termunterzijl. Op de camperplaats aan de dijk stonden nog een aantal kampeerders. Op de achtergrond zie je de industrie en windturbines onder Delfzijl.

Veerboot Oerd, rederij Wagenborgen, Avondopname veerdam Holwerd, Juli 2023. De laatste boot vanaf Ameland komt vlak na zonsondergang aan bij de veerdam van Holwerd.

De Reitdiephaven, Groningen, September 2023. De avond voor opbouw van het evenement ReitdiepPop is het plein voor de Jumbo supermarkt nog leeg. De sponsor vlaggen hangen er inmiddels wel.

Aanpak RingZuid Groningen, bouw nieuwe Julianaplein, Oktober 2022. Het project RingZuid in Groningen is begonnen met de ombouw van het verkeersknooppunt Julianaplein in Groningen. Het oude kruispunt wordt gesloopt en er is inmiddels al een begin gemaakt met de eerste van de twee verbindingslussen. Het project moet in de basis eind 2024 afgerond zijn.

Nieuwe Wintrackmasten verbinding Hoogkerk-Eemshaven, omgeving Garnwerd. Mei 2023. Tussen Hoogkerk en de Eemshaven in de provincie Groningen wordt gewerkt aan een nieuwe hoge capaciteit electriciteits verbinding.

De Synthese Radio Telescoop Westerbork, Drenthe, April 2023.

Foto’s recent gemaakt in de rest van Nederland.

Burgermeester Waaijerbrug, Randstadrail, Nootdorp, Zoetermeer, Juni 2023. Deze fiets- en voetgangersbrug vormt een verbinding tussen plaatsen Zoetermeer en Nootdorp in de provincie Zuid-Holland, en overbrugt de spoorlijnen van de randstadrail en de provinciale weg.

Burgermeester Waaijerbrug, Randstadrail, Nootdorp, Zoetermeer, Juni 2023.

Kasteel Staverden, landgoed Staverden bij Ermelo in de Herfst van 2021.

Kasteel Doorwerth, gezien vanuit de moestuin, Gelderland, September 2023

Gebouw A, Radio Kootwijk, Oktober 2021.

Entree Kröller-Müller museum, Otterlo, Gelderland, September 2022