WerkaandeMuur

Deze maand is het eindelijk zo ver gekomen. Ik heb één van mijn eigen foto’s gekocht, om als kunstwerk aan mijn eigen muur te hangen. Na twaalf + jaren dat ik door mij gemaakte foto’s via de online winkel werkaandemuur te koop aan biedt, is het zo langzamerhand wel eens tijd om te ervaren wat voor waar een ieder krijgt voor zijn of haar geld. En ik moet zeggen, het eindresultaat is prachtig geworden.

De wens om een eigen foto te bestellen leefde al veel langer, maar tot nu lukte het mij niet om een keuze te maken. Dit veranderde na afgelopen Tweede Kerstdag, waarop ik ’s middags een mooi Gronings landschap fotografeerde van de hoge waterstand in het Reitdiep met een mooie regenboog over het hoge land direct achter het boezemgemaal ‘De Waterwolf’ bij het buurtschap Lammerburen (Electra) in de provincie Groningen. De keuze was gemaakt, dit gaat hem worden..

26 December 2023. Boezemgemaal De Waterwolf pompt het overvloedige water vanuit Groningen door in het Reitdiep; dubbele regenboog over het Groningse hoge land. (Fujifilm X-T3, Fujifilm XF16-80mm F4 R OIS WR).

Bestelproces

De aanschaf van mijn eigen werk biedt mij een heldere inkijk in de werkwijze en de communicatie van het team van WerkaandeMuur, zowel in mijn rol als klant die het werk bestelt en betaalt, als in mijn rol als beeldmaker waarin ik geïnformeerd wordt van deze aankoop. Nadat ik het gewenste formaat had bepaald, moest ik een keuze maken uit verschillende materiaal opties: Canvas, Ingelijst, Artframe, Metaal, Acrylglas etc. Uiteindelijk besloot ik te kiezen voor Artframe (met aluminium frame) in het formaat 150 x 100 cm. Het grote voordeel van dit lijst systeem, is dat jezelf het gespannen werk kunt omwisselen voor een ander werk in hetzelfde formaat. Wil je een werk met lijst bestellen, dan kies je voor een complete set, en anders bestel je alleen het werk. Geluidsisolerende panelen vond ik niet nodig.

Controle

Na een laatste controle op juistheid van alle gegevens heb ik het werk betaald en ontving ik als klant een mail van WerkaandeMuur met bestelgegevens, factuur (in pdf formaat), montage instruktie van de lijst. Een dag later ontving ik een opvolg mail met de mededeling, dat de bestelling, het werk, is gecontroleerd en in produktie genomen, met een verwachte uitleverdatum. Gezien de feestdagen zou de bestelling iets langer op zich laten wachten, heel begrijpelijk. Acht Januari 2024 zou het werk uitgeleverd worden, was de verwachting, en via de site van WerkaandeMuur kun je de voortgang van produktie en uitlevering op de voet volgen. Prima! Als beeldmaker ontving ik eveneens een mail, dat dit werk van mij verkocht was aan een klant uit Groningen. Geheel volgens verwachting.

Levering

Op acht Januari ontving ik mijn derde mail, dat mijn bestelling uitgeleverd is, met track en trace code voor de pakketdienst. Het werk zou worden afgeleverd op 9 Januari, precies volgens de eerste verwachting (uitleverdatum plus transport is afleverdatum). De bestelling werd, stevig verpakt, in een grote kartonnen doos, net zo groot als de pakketbezorger zelf, inderdaad op 9 Januari bezorgd. Een spannend moment.

Montage en eindresultaat

De zware kwaliteit aluminium Artframe zat in een separaat compartiment verpakt en was voorzien van beschermfolie. Om de lijst in elkaar te zetten worden 8 (vier x twee) metalen winkelhaak verbindingsstukken en een inbussleutel meegeleverd. Voor montage op de muur, twee zware metalen bevestigingshaken. Het werk zelf was in doorzichtig plastic verpakt.

De montage van de lijst spreekt voor zichzelf, gebruik voor elke hoek een setje van 1 winkelhaak met schroeven en 1 blanco winkelhaak, waarmee je met de schroeven de hoekverbinding op spanning zet. Het spannen van het werk is een nauwkeurig werkje, maar eveneens prima te doen. Voor het ophangen maak ik gebruik van mijn STAS railsysteem, aangevuld met een eigen gevormde metalen winkelhaak, zodat ik geen gaten extra in mijn muur hoefde te boren.

Het eindresultaat mag er zijn. Ik ben uitermate tevreden over de kwaliteit van het werk, het doek, de kleuren, de scherpte bij een formaat van 1.50 x 1 meter en de aluminium lijst. Al met al puik werk van het team van WerkaandeMuur. Later die middag, aan de keukentafel, met een kop koffie, terwijl ik uitkeek op mijn keukenmuur met een geliefd stukje Groningen, zag ik in mijn mailbox de afleverbevestiging van de pakketbezorger…

Het eindresultaat..